Megvalósult a százmilliós fejlesztés

Százmillió forint értékű szolgáltatás- és eszközfejlesztés valósult meg az egri Markhot Ferenc kórházban az egészségügyi tárca által a megtakarítások nyomán visszautalt forrásból - jelentette be hétfőn az intézmény főigazgatója.

Sebes Gábor erről akkor számolt be, amikor átadta a kórház rendelőintézetének új, 3 millió forint ráfordításával megvalósított betegirányító rendszerét.

Mint elmondta: a minisztériumi "pótköltségvetések" felhasználásával 6 millió forintért vásároltak gasztroenteorológiai műszereket, illetve 13 millió forint értékben ápolást segítő eszközöket.
Hatmillió forintot költöttek a gyógyításnál használatos textíliák beszerzésére, illetve 20 millió forint jutott az elhalasztott nagyjavítások pótlására.

Ugyanakkor közbeszerzési eljárást írtak ki egy 40 millió forint értékű nőgyógyászati ultrahang-berendezés megvásárlására, illetve további 20 millió forintért vásárolnak műszereket - sorolta a fejlesztés elemeit Sebes Gábor.

Az elmúlt időszakban az egészségügyi kormányzat több mint 360 millió forintot utalt át az egészségügyi reform nyomán keletkezett megtakarításokból a Heves Megyei Önkormányzat által működtetett, egyébként több száz millió forintnyi adóssággal küszködő kórháznak.

Forrás: MTI