Casting a moziban

Tímár Péter új rendezését, a Casting minden című filmet csütörtöktől vetítik a magyar mozikban; az alkotás díszbemutatója kedd este lesz a Corvin Budapest Filmpalotában - közölték az alkotók az MTI-vel.

Az Egészséges erotika, a Csinibaba, a Csapd le csacsi, a 6:3 és a Zimmer Feri rendezőjének új közönségfilmje egy televíziós dalversenyről, a jelentkező fiatalok készülődéséről és megmérettetéséről szól.

A Sztárhangárra keresztelt versenyen indul az Oláh Ibolya által alakított főhős is, Ormos Kati, aki abban a nevelőotthonban dolgozik takarítóként, ahol felnőtt. Énektanára (Tóth Éva) nem tud megbirkózni a lány erős személyiségével, így elküldi őt régi szerelméhez, egy dalszerzőhöz, énekeshez, akinek élete kisiklott, s aki esténként egy kis presszóban zongorázik (Kern András). Bár nehéz meggyőzni a zárkózott férfit, hogy készítse fel a lányt a versenyre, végül siker koronázza közös munkájukat.

Kern András és Tóth Éva mellett olyan színészeket láthat a közönség Tímár Péter zenés játékfilmjében, mint Szacsvay László, Reviczky Gábor, Oroszlán Szonja, Scherer Péter, Vallai Péter, Kútvölgyi Erzsébet és Balázsovits Edit. Oláh Ibolya mellett a vásznon feltűnik egy másik énekes is a televíziós tehetségkutató versenyek világából: Puskás Peti egy hírnévre vágyó pizzafutárt alakít.
A filmben a 80-as évek újra hangszerelt örökzöld dallamai csendülnek fel, egyebek mellett az El kell, hogy engedj (Demjén Ferenc), a Hotel Menthol (Fenyő Miklós - Novai Gábor, Hungária), a Szólj rám, ha hangosan énekelek (Presser Gábor - Adamis Anna, LGT), a Szóljon a zene (Komár László), a Lady Carneval (Tardos Péter), valamint az Ég és föld között (Bódi László, Koncz Zsuzsa). A dalokat többek között Oláh Ibolya, Kern András, Pataki Szilvi, Csórics Balázs, Fekete Linda, Szente Vajk szólaltatja meg.

Tímár Péter korábban az MTI-nek elmondta: a történet magvát Kern András ötlete adta, eredetileg ő is rendezte volna a filmet, de ahogy a forgatókönyv alakult, az általa játszott figura egyre árnyaltabb lett, ezért bízta a rendezést másra.

A forgatókönyvet a színész és a rendező mellett Pataki Éva írta, a produkció operatőre Csukás Sándor.

A Casting minden a 39. Magyar Filmszemle játékfilmes versenyprogramjában is szerepel.
Forrás: MTI