Cso-cso-szán náthás

A Pillangókisasszony mindkét külföldi főszereplője megbetegedett, ezért a Művészetek Palotája hétfői premierjén és szerdai előadásán más vendégművészek helyettesítik az eredetileg felkért énekeseket - közölte az intézmény pénteken az MTI-vel.

"Az erősödő influenzajárvány sajnálatos módon a Művészetek Palotájának január 7-i és 9-i Pillangókisasszony-bemutatóját is befolyásolja" - olvasható a közleményben.

Az intézmény tájékoztatása szerint az eredetileg felkért művészek, Karine Babajanian örmény szoprán és Giuseppe Giacomini, a híres Verdi- és Puccini-tenor megbetegedése miatt Cso-cso-szán, a Pillangókisasszony szerepét a Stuttgartból Budapestre érkező Barbara Dobrzanska, míg partnerét, Pinkertont a belgrádi születésű Zoran Todorovich játssza Puccini darabjában.

Mint írták, a számos nemzetközi díjat nyert fiatal lengyel énekesnőt rendszeresen állva ünneplik a Pillangókisasszony-előadásokon Európa-szerte, partnerét pedig már a pályája legelején a "jövő tenorjának" nevezte a szaksajtó. Pinkertonként debütált a bécsi Staatsoperben is, ahol vastapssal fogadták az énekest.

A zenei világ Giacomo Puccini olasz komponistára emlékezik az idén, születésének 150. évfordulóján. A Művészetek Palotájában a január 7-i és 9-i előadáson Suzuki szerepét Wiedemann Bernadett, Sharpless konzult pedig Roberto Servile olasz bariton alakítja. A Magyar Állami Operaház Zenekarát és Énekkarát Pier Giorgio Morandi vezényli. A darabot Káel Csaba viszi színre.
Forrás: MTI