Homok a jégen

Homok váltja fel a jeges talajt a Jég és Rendezvény Centrumban (IV. kerület, Külső Szilágyi út 70.), ugyanis Lovas show-t rendeznek a küzdőtéren január 19-én.

Íjászok, huszárok és kaszkadőrök is részt vesznek az előadásban, valamint fellép Sasvári Sándor és Kassai Lajos lovasíjász és csapata.

Elhangzik például az Operaház fantomja című musical híressé vált duettje, valamint részlet a Láthatatlan ember című rock operából.

A műsorban változatos zenei összeállítás szerepel: Borsó Ágnes és Borsó Dóra tüzes ritmusú andalúz bemutatót tart, míg a western világát idézi meg Balogh Menyhért és lovasszínháza. Ezentúl huszár-, díjlovas-, tandemfogat és lovasugró-bemutatóra számíthat a közönség az este hat órakor kezdődő rendezvényen.

A Jég és Rendezvény Centrumban két jégpálya található. Az egyikről leengedték a jeget, ez ad helyet a különböző rendezvényeknek. A Lovas Show idején a másik, jéggel borított pályára is szükség lesz, amelyet erre az alkalomra lefednek, hogy legyen helyük bemelegíteni a fellépőknek.

Januárban még egy nagyszabású kulturális rendezvényre kerül sor a létesítményben. A Budapest Balett társulata január 26-án, szombaton 20 órától a bécsi újévi koncert hangulatát eleveníti fel. A művészek az alkalomhoz illő ruhakölteményekben táncolnak Johann Strauss művekre. A második felvonásban a közönség is csatlakozhat a keringőzőkhöz - tájékoztatta az MTI-t Chernel Erika, a társulat sajtóreferense.

Forrás: MTI