A roppanós virsli titka

A melegítés a jó roppanós virsli titka az egyik ismert fővárosi étterem főszakácsa szerint, aki azt ajánlja, hogy 60-80 fokos vízben 2-3 percig főzzük a virslit, áztatni vagy leforrázni nem szabad - írja a Népszabadság. A siker nagyban múlik azon is, hogy

A jobb minőségűek közé tartozik a juhbeles virsli, amit kilónként 700-1000 forintért lehet megvásárolni, de akad olyan is, amelyért átlagosan 1500-1700 forintot kérnek. A szakemberek szerint érdemes kerülni a 140-300 forintért kínált virsliket, ezekben ugyanis hús helyett adalék, darált bőr, ín és pörc van. A szilveszterkor kötelező pezsgő palackjáért legkevesebb 300 forintot kell fizetni, de akadnak olyanok is, amelyek több tízezer forintba kerülnek. Évente átlagosan 26-27 millió üveg pezsgőt isznak a magyarok, minden második palackot az év utolsó heteiben vásárolnak meg - olvasható a lapban.
Forrás: FH