Tarol a Macskafogó 2

A nyolcadik vetítési napon már 109 ezer néző látta a Macskafogó 2 című rajzfilmet. A legtöbben csütörtökön látták az egészestés családi mozit, akkor csaknem 20 ezren nézték meg Budapesten és vidéken a Macskafogó 2-t - tájékoztatta a Független Hírügynökség

A forgalmazó érdeklődésünkre közölte: rekordnak nevezhetjük a Macskafogó 2 indulását, ugyanis idén erre a magyar filmre voltak a legtöbben kíváncsiak az első héten. Eddig az S.O.S. szerelemé volt az elsőség, de az év végi hajrában győzött Grabowski.

Azt nem tudta Csurdi Gábor megmondani, hogy az első héten pontosan mennyi volt Sas Tamás vígjátékának a nézettsége, de az biztos, hogy öt hét után lépte át a film a kétszázezres nézőszámot. Kérdésünkre, hogy a forgalmazó szerint a Macskafogó 2 két hét alatt tudja-e teljesíteni a kétszázezres álomhatárt, Csurdi Gábor elmondta: meglátásuk szerint jövő hét közepére meglesz a kétszázezer néző.

A forgalmazó azt is hangsúlyozta, hogy a Macskafogó 2 a legnézettebb film a karácsonyi időszakban. Összesen 47 kópiával vetítik, Budapesten és vidéken. A fővárosban látták többen az elmúlt bő egy hétben a filmet, Budapesten 61 ezren nézték meg a Ternovszky-Nepp páros legújabb rajzfilmjét.

A film nagyon jól megy, és amit mindenképpen ki kell emelni, hogy az esti előadásokon is sokan vannak, vagyis az idősebbek körében is népszerű. A Macskafogó 2-t korhatár nélkül vetítik a mozik, így valóban családi film, ami növeli a nézőszámot, tette hozzá a film forgalmazója.

A film eddigi bruttó bevétele péntek estig csaknem 100 millió forint, közölte Csurdi Gábor.
Forrás: FH