Tiltakozás a libatömés ellen

Szilveszter napján Arlon belga városkában zárul az az országos vándorbemutató, amelyet a GAIA nevű állatvédő egyesület szervezett a libatömés elleni tiltakozás jegyében. Az egyesület hatalmas kivetítőt bérelt, amelyet az elmúlt hetekben Brüsszeltől Antwer

A kivetítőn érzékletes módon mutatják be, milyen szenvedést jelent a libáknak és kacsáknak, amikor tömik őket.

A kampány utolsó állomásán, Arlonban eredetileg december 24-én szerették volna megtartani az elrettentő bemutatót, amivel karácsonyra időzítve talán sikerült volna elvenniük a helybéliek egy részének étvágyát a hagyományos gall ínyencségtől, a hízott libamájtól. December 3-án állítólag postára adott kérelmüket azonban a város polgármestere - megint csak állítólag - 19-én kapta meg, és így már túl rövid volt az idő arra, hogy megadják a közterület-használati engedélyt a GAIA-nak. Ezért a zárórendezvény december 31-ére csúszott.

Aki tehát aznap délelőtt tíz és este hat óra között - felfokozott előszilveszteri hangulatban - netán az arloni Vajpiac utcában, esetleg az Ardenneki vadászokról elnevezett téren óhajtja összeállítani fejében az esti menüt, ne pillantson a kivetítőre, vagy gondolkozzon inkább halban-vadban, és semmiképp se libamájban.
Forrás: MTI