Hová tűnt a megszüntető határozat?

A Nemzeti Nyomozó Iroda még karácsony előtt postázta a megvert újságírónő, Kármán Irén ügyében született megszüntető határozatot, ám az még hat nappal később, pénteken sem érkezett meg a címzetthez. Így ügyvédjével egyelőre még nem tudták eldönteni, hogy

"Egyes újságírók az ügyemben született határozat tartalmát boncolgatják, és több újság címlapján is szerepelek, ám én még csak meg sem kaptam az iratokat - mondta Kármán Irén, a múlt nyáron állítása szerint megvert újságírónő a Független Hírügynökségnek. Hozzátette, hogy az ünnepek alatt nem volt ugyan Budapesten, de a postaládájában nem talált ajánlott levél érkezéséről szóló cédulát.

Horváczy Emese csütörtökön úgy nyilatkozott az üggyel kapcsolatban, hogy egyelőre nem jogerős a Kármán Irén megveretése ügyében indult eljárást megszüntető határozat. A nyomozás végét jelentő dokumentum szerint a rendőrség az elrablást továbbra sem látja bizonyítottnak, ezért bűncselekmény hiányában szűnt meg az eljárás. A megverés ügyében megállapították, hogy Kármán Irén június 22-e előtt pár nappal valóban szerzett életveszélyes sérüléseket, de nem sikerült megállapítani, hogy azokat ki és hol okozta. Itt bizonyítottság hiányában zárták le a nyomozást. A megszüntető határozat még nem jogerős, mert az ellen Kármán Irén panasszal élhet. Arról, hogy indul-e eljárás Kármán Irén ellen a hatóság félrevezetése miatt, majd csak azután döntenek, ha a határozat jogerőre emelkedik.

Kármán Irén különösnek tartja a határozat tartalmát, szerinte a döntéssel a rendőrség azt sejteti, hogy saját magát kötözte meg a speciális horgászcsomóval. Véleménye szerint ez ellentmond a szakértő véleményével.

Kármán Irént állítása szerint június 22-én rabolták el Pesterzsébetről, majd megkötözték, megverték és a Duna-parton kidobták a kocsiból. Az újságírónő az olajügyekben folytatott újságírói tevékenységével hozta összefüggésbe a történteket. A rendőrség szerint az események nem úgy és nem akkor történtek meg, ahogyan azt Kármán Irén állítja.
Forrás: FH