30-ra emelkedett a házomlás áldozatainak száma

Pénteken újabb hat holttestet emeltek ki Alexandriában a hétfőn összedőlt ház romjai alól. Így harmincra emelkedett az áldozatok száma. A mentőalakulatok eddig 3 túlélőt találtak, akiket kórházban ápolnak. Szakértők szerint már kicsi annak az esélye, hogy

Egyiptom második legnagyobb városában hétfőn dőlt össze egy 12 emeletes ház. Az épületet engedély nélkül húzták föl. Ráadásul 1995-ben 2 emeletet építettek rá. A plusz szintek elbontását ugyan elrendelték, de a tulajdonos nem hajtotta azt végre. Adel Labib, Alexandria kormányzója a hét elején azt mondta, hogy a ház első emeletén munkások dolgoztak, felújítottak, amikor az épület az egyik oldalára dőlt és összerogyott. A kormányzó a két szomszédos ház lakóinak evakuálását is elrendelte, mert azok is megsérültek a balesetben.

Egyiptomban nem ritka, hogy összedől egy ház. A szerencsétlenséget legtöbbször az előírások be nem tartása, valamint a silány minőségű építőanyagok felhasználása okozza. Idén májusban Kairóban dőlt össze egy épület, tavaly októberben pedig egy négyemeletes ház Manszurában.
Forrás: FH