Csúszós utak a Dél-Alföldön

Eddig komolyabb baleset nem történt, de több koccanás is volt az elmúlt 24 órában a Dél-Alföldön. A balesetek az elmúlt egy nap alatt leesett minimális hó, és a déli megyékre inkább jellemző ónos szitálás miatt történtek.

A legtöbb koccanásos balesetet a követési távolság rossz megválasztása okozta, a csúszós utakon egy hirtelen fékezés, kormánymozdulat komoly balesetet okozhat, ezért minden autós óvatosabban és a mindenkori útviszonyoknak megfelelően vezessen. A hidakon és az út melletti erdősávoknál jegesedésre kell számítani, ezért ezeken a helyeken vezessenek még óvatosabban az autóvezetők - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Tuczakov Szilvána őrnagy, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A Dél-Alföldön az éjszakai ónos szitálás után a főutak mindenütt jól járhatóak, a mellékutakon azonban még mindig sok helyen lehet találkozni lefagyásokkal. A meteorológiai előrejelzések szerint a Dél-Alföldön kedd este újra kisebb havazás, hószállingózás és ónos szitálás várható.
Forrás: FH