Önkormányzati lakásokat adnak el

Határozatlan időre bérelt önkormányzati tulajdonú lakásokat értékesít Győr város a most elfogadott lakásrendelet értelmében - közölte Somogyi Tivadar, a lakásügyi bizottság elnöke pénteki sajtótájékoztatóján.

Az önkormányzati képviselő tájékoztatása szerint Győrött ötezer lakás van önkormányzati tulajdonban, ezek értéke eléri a 30 milliárd forintot. A lakások közül 3.500-at határozatlan időre bérelnek a bent lakók. Nekik tesznek vételi ajánlatot jövő év elején. Az eladások 2008 második félévében indulhatnak - mondta Somogyi Tivadar.

A tulajdonszerzés lehetősége mintegy tízezer embert érint a Rába-parti városban.
Az MTI kérdésére válaszolva közölte: a lakások értékelésére független becslő céget kérnek fel. A vásárlóknak a forgalmi érték 70 százalékát kell kifizetni. A határozatlan idejű bérleti jog egyébként örök érvényű, egyenes ágon, sőt eltartási szerződés esetén is örökölhető.

A politikus hangsúlyozta: a lakásrendeletet egyhangúan fogadta el a Fidesz-többségű közgyűlés. Döntöttek arról is, hogy a lakáseladásokból származó összeget kizárólag lakás céljára használja fel az önkormányzat.
Forrás: MTI