Homofób ellenzék? - SZDSZ-közlemény

A Fidesz-KDNP terézvárosi frakciója egyenértékűnek tartja a Magyar Gárda menetelését a Meleg Büszkeség Napján tartott utcai felvonulással. Az ellenzéki képviselők ugyanis csak akkor lennének hajlandóak elutasítani a Magyar Gárdát, ha a homoszexuálisokat i

2007. december 20-i ülésén tárgyalta a terézvárosi képviselőtestület azt a javaslatot, hogy határozatban nyilvánítsák nem kívánatos szervezetté a Magyar Gárdát, elutasítva a szélsőségeket, a kirekesztést, az idegengyűlöletet és az ezt kifejező cselekedeteket. A kerületvezetés célja, hogy az ilyen megmozdulások ellen az önkormányzat minden lehetséges eszközzel lépjen fel.

Az ellenzék szerint azonban a Magyar Gárda menetelése egyenértékű a Meleg Büszkeség Napján tartott utcai felvonulással. Ez utóbbit is megpróbálták ugyanis kirekeszteni a kerületből, de mivel ez nem sikerült, kivonultak a képviselőtestület üléséről. Már csak azt nem tudjuk, ez vajon azért történt-e, mert a Fidesz-KDNP ismét felsült a Magyar Gárda eszmeiségének kozmetikázásával, vagy azért, mert annyira kínos a képviselőtársuk indítványa, hogy jobbnak látták szemlesütve távozni.

A történet kísértetiesen emlékeztet arra, amikor az Fidesz-KDNP a Fővárosi Közgyűlés 2007. augusztus végi ülésén a Magyar Gárdát csak Che Guevarával együtt utasította volna el. Ekkor is, akárcsak tegnap, az ellenzék döntés helyett elhagyta az üléstermet, hallgatólagosan támogatva a szélsőséges félkatonai szervezet elveit és tetteit.

Markocsány Zoltán
frakcióvezető, SZDSZ
Forrás: MTI