Elhalasztották az ítélethozatalt

Elhalasztotta a Fővárosi Ítélőtábla a Postabank-ügyben megvádolt Princz Gábor, a Postabank volt elnök-vezérigazgatója és társainak másodfokú ítélethozatalát csütörtökön Budapesten.

A bírói testület nem jutott döntésre, ezért a másodfokú per folytatását 2008. január 10-re halasztották - hangzott el a tárgyalás kezdetén.

A Fővárosi Főügyészség 2003-ban a Postabank és Takarékpénztár Rt. egykori elnök-vezérigazgatója és a pénzintézet korábbi hat vezető beosztású tagja ellen azért emelt vádat, mert álláspontjuk szerint a vádlottak még 1995 és 1997 között szándékosan megszegték a törvényi kötelezettségeiket, hibás üzletpolitikát folytattak, sorozatosan megtévesztették a bank tulajdonosait és a bankfelügyeletet, nem képeztek céltartalékot és jól prosperáló bank látszatát keltették. Princz Gábor és társai ellen összesen 34,5 milliárd forint, vagyis különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt indult büntetőügy.

Az elsőfokú tárgyaláson az ügyész azt mondta, hogy az elsőfokú bíróság ítélete felülbírálatra alkalmatlan, az indoklás nem tartalmazza, hogy miért nem látta megállapítottnak a hanyag kezelés vétségét a bíróság. Ez olyan mérvű hiba, amely a másodfokon eljáró bíróság kompetenciáját meghaladja - mondta. Ugyancsak hibaként rótta fel az ügyész, hogy az elsőfokú bíróság figyelmen kívül hagyta a nyomozás során beszerzett szakértői véleményeket.

Forrás: MTI