MTV: az építkezés éve lesz 2008

Műsorpolitikai és gazdasági szempontból is eredményesnek értékelte a Magyar Televízió (MTV) idei évét a közmédium elnöke - áll a társaság évzáró értekezletéről kiadott keddi közleményben, amely szerint az idei sorrendben a harmadik év, amikor teljesíti -

A tájékoztatás szerint Rudi Zoltán egyebek mellett sikerként értékelte, hogy "megújult és megerősödött műsorkészítési gyakorlatában" a Híradó, Az Este, A szólás szabadsága és a Szempont című műsor, amelyek jól szolgálták a nézők átfogó és kiegyensúlyozott tájékozódáshoz való jogának érvényesülését.

"A Magyar Televízió számára 2008 az építkezés éve lesz, mind műsorpolitikai, mind gazdálkodási, mind beruházási szempontból" - idézi a közlemény az elnököt.

A tájékoztatás szerint az értekezleten az elnök utasítást adott arra, hogy készüljön intézkedési terv az Állami Számvevőszék (ÁSZ) napokban közzétett jelentésében szereplő ajánlások megvalósítására.
A dokumentumban az ÁSZ megállapította, hogy a jelentősnek minősíthető erőforrás-felhasználás indokoltságának, eredményességének egyértelmű megítélését nem teszik lehetővé a médiatörvény és a nemzeti hírügynökségről szóló törvény szabályozási hiányosságai és ellentmondásai.

A számvevőszék szerint a két törvény nem határozza meg konkrétan a közszolgálati feladatokat és az azokhoz kapcsolódó forrásokat, ezért az állam nem a feladatokat finanszírozza, hanem a szervezetek működését.

Forrás: MTI