Legendás kasszasiker

Minden idők legjövedelmezőbb decemberi nyitását hozta hétvégén a Legenda vagyok című sci-fi Will Smith főszereplésével. A Legenda vagyok 76,5 millió dolláros (13,5 millió forint) bevételt hozott három nap leforgása alatt az Egyesült Államokban, és ez a so

A Legenda vagyok megelőzte az eddigi decemberi csúcstartót, A Gyűrűk Ura - A király visszatért című filmet, amely 2003 decemberében - szintén meglepő módon - 72,6 millió dolláros hétvégi bevétellel kezdett.

A Francis Lawrence rendezte sci-fiben Will Smith egy katonai víruskutatót játszik, aki minden jel szerint az egyetlen túlélője egy ember létrehozta brutális vírusbetegségnek. A forgatókönyv Richard Matheson 1954-ben megjelent, azonos című regénye nyomán készült.

A hétvége második helyezettje az Alvin és a mókusok című családi film 45 millió dolláros bevétellel. A harmadik Az arany iránytű 9 millió dolláros bevétellel, egy héttel korábban még az első helyen állt 26 millió dollárral. A negyedik legjövedelmezőbb film a múlt hétvégén a Bűbáj című családi vígjáték volt (6 millió dolláros bevétellel), az ötödik pedig a Nem vénnek való vidék című amerikai kalandfilm a Coen fivérek rendezésében (3 millió dolláros bevétellel), amely egy héttel korábban még csak a hatodik volt.

Forrás: MTI