Újból csillog a csongrádi Nagyboldogasszony templom

Kristálycsillárt avattak vasárnap a csongrádi Nagyboldogasszony templomban- tájékoztatta az MTI-t a beruházás megálmodója. Murányi László, az Együtt Csongrádért Egyesület önkormányzati képviselője elmondta: az ötlet tavaly született, ugyanis csaknem harmi

A több száz kilogrammos csillárt akkor valószínűleg karbantartás miatt emelték le a helyéről, ahová azonban soha többet nem került vissza.

A képviselő másfél évvel ezelőtt úgy gondolta, vissza kell állítani a templom régi szépségét, ezért mecénásokat keresett a beruházáshoz, ugyanis a régi díszt sokkal nehezebb lett volna felkutatni, mint újat készíttetni.

Murányi László rövid időn belül pozitív választ kapott Szarka Zsuzsannától, a város egykori nagy tiszteletben álló orvosának, Szarka Ödönnek a lányától. Férjével, Kapolyi Lászlóval együtt úgy gondolták, segíteniük kell abban, hogy a nemes gondolat megvalósuljon.

Murányi László ezután legyárttatta a kristálycsillárt, amely csaknem háromszáz kilogramm és több ezer kristály díszíti. A 66 izzó a 2,80 méter hosszú és 2,10 méter széles lámpaszerkezetben foglal helyet.

A vasárnapi ünnepségre és a kristálycsillár beemelésére megtelt a templom.
Forrás: MTI