Farkasházy "Teddy", macik és mentőkutyák

Farkasházy Tivadar is részt vesz vasárnap a mentőkutyák kiképzését és tartását segíteni szándékozó jótékonysági akcióban. Az akcióban az egy héten át eladott plüssmacik árából vásárol a Round Table Hungary egyesület eszközöket az Országos Katasztrófavédel

Az árusítás a Campona földszintjén kezdődött a hétvégén. Farkasházy Tivadar elmondta, délután ő is részt vesz a jótékonysági akcióban.

A Campona üzletház földszinti folyosóján felállított standon megvásárolt plüssmackó árával lehet hozzájárulni az emberi életeket mentő állatok képzéséhez jövő hét vasárnapig. Az áruház előtt néhányan a mentőkutyások közül a kutyáikkal együtt szórólapokat is osztanak, a standnál a mentőkutyákkal kapcsolatos videókat is vetítenek majd. Az akció december 23-ig tart, az ezt követő összesítés után ünnepélyes formában átadják a csoportok képviselőinek a pénzen vásárolt különböző felszereléseket.

Jelenleg négy mentőkutyás csoport az OKF hivatalos partnere: a jászberényi Mentőkutyás egyesület, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat, a Kelet-Magyarországi Speciális mentők és az SOS Mentőkutyás Egyesület. Az akció kedvezményezettjei közé bevették a Tetra Állatterépiás Csoportot, mert ők szintén az ember-állat kapcsolatban az egészség védelmét szolgáló elismert munkát végeznek.

Az akció második reggeléig körülbelül 7-800 plüssmaci kelt el a jótékonysági standnál.
Forrás: FH