Daróczi: A Fidesz felmérése torzít

Az emberek becsapása, ha egy közvéleménykutatás adatait nem értelmezik helyesen - reagált a Független Hírügynökségnek a kormányszóvivő Tarlós István vasárnapi tájékoztatójára, ahol a Fidesz közvéleménykutatásának eredményeit ismertette.

Az ellenzéki párt által megkérdezett 250 ezer ember több mint háromnegyede, 76,3 százaléka nem akarja, hogy az Országgyűlés megszavazza az egészségügy átalakításáról szóló törvényt.

Daróczi Dávid ugyanakkor hangsúlyozta: a védőoltásokról például lehet úgy is kérdezni, hogy vajon szeretik-e az emberek, ha tűvel szurkálják őket. A többség biztosan nemet mond. Közben azonban mindenki tudja, hogy az oltás őt védi meg a betegségtől.

A kormányszóvivő szerint hasonló a helyzet az egészségügyi átalakítással is: egyetlen dolog változik csak, hogy a jövőben nem a betegeknek kell az orvosok és kórházak kegyeiért versenyezniük, hanem fordítva. Daróczi Dávid hangsúlyozta: a kormány tervei szerint az új rendszer bevezetésével nem kell több járulékot fizetni, megmarad az egységes nemzeti kockázatközösség és senkit sem lehet majd kizárni a rendszerből.
Forrás: FH