Karsai nemet mond

Szavazzon nemmel az egészségbiztosítás átalakításáról szóló törvényjavaslatra hétfőn, erre biztatta 35 tüntető szombaton délután Battonyán háza előtt Karsai József szocialista országgyűlési képviselőt.

A tüntetést Spiák Ibolya a Fidesz országgyűlési képviselője szervezte képviselőtársa háza elé. Karsai a tüntetésen a Független Hírügynökségnek azt mondta: nemet mond az egészségügy privatizálására és a több-biztosítós modellre, a hétfői szavazás ugyanakkor nem erről szól.

Karsai József pogácsával és forralt borral fogadta a demonstrálókat, akik "nemet az egészségbiztosítás átalakítására", illetve "a választóit képviselje, ne az MSZP-t" feliratú táblákkal tüntettek egy órán át a képviselő battonyai lakása előtt.

A demonstrációt szervező Spiák Ibolya fideszes országgyűlési képviselő a Független Hírügynökségnek elmondta: a héten többször megpróbálta nyílt vitára hívni Karsai Józsefet az egészségbiztosítási rendszer átalakításáról. Ez elől képviselőtársa kitért, ezért döntött úgy: békés demonstrációt szervez, mellyel arra akarja rábírni Karsai Józsefet, hogy nemmel szavazzon hétfőn az egészségbiztosítás átalakítására.

Karsai József a Független Hírügynökségnek elmondta: azt követelték tőle, hogy mondjon nemet az egészségügy privatizációjára és a több-biztosítós modellre.
- Mindkettőre nemet mondok - mondta Karsai József hozzátéve: a hétfői szavazás nem az egészségügy privatizációjáról és nem a több-biztosítós modellről szól. Karsai szerint az időközben benyújtott módosító javaslatok ugyanis okafogyottá tették a Fidesz követeléseit.
Forrás: FH