Ajándék a magyar bakáknak

Minden külföldön szolgáló magyar katona ajándékot kap karácsony alkalmából a Honvédelmi Minisztériumtól; a tőröket a Koszovóban szolgálóknak személyesen a tárca vezetője adja át ezen a hétvégén - közölte a minisztérium szóvivője az MTI-vel pénteken.

Bocskai István ismertetése szerint a külföldön szolgáló - és ott is karácsonyozó - mintegy ezer katona mindegyike megkapja az ajándékot.

Elmondta, hogy Szekeres Imre honvédelmi minisztert hétvégi útjára elkíséri April H. Foley, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete. Koszovóban találkoznak a KFOR-erők parancsnokával és az ENSZ-főmegbízottjával is.

A Sínai-félszigeten és a Cipruson szolgáló katonákat Vadai Ágnes szakállamtitkár látogatta meg ezen a héten, az Afganisztánban és Irakban dolgozó magyar fegyvereseket pedig a jövő héten keresik fel a katonai vezetők.

Bocskai István úgy fogalmazott, hogy a békefenntartói tevékenység egy olyan hatékony érdekérvényesítő képessége Magyarországnak, amely az elmúlt időszakban számos eredményt hozott. Ezek közé sorolta, hogy a NATO légi szállítóflottájának Pápa adhat otthont a jövő évtől.
Forrás: MTI