Indul A Vörös Postakocsi

A Vörös Postakocsi címmel művészeti, tudományos és közéleti folyóiratot indít a Nyíregyházi Főiskola és a város önkormányzata; az interneten megjelenő lap negyedévente jelentkezik új, tematikus számokkal - közölte Balogh József, a főiskola sajtóreferense

Tájékoztatása szerint a két alapító szerkesztő, Onder Csaba és Pethő József Nyíregyháza szülötte, Krúdy Gyulára előtt tiszteleg A Vörös Postakocsi lapcímmel. A folyóiratot egy fajta szellemi műhelynek szánják, amely lehetőséget ad az itt élő alkotók bemutatására, hozzájárulva Nyíregyháza és a régió fejlődéséhez, kulturális és tudományos versenyképességéhez.

A folyóirat szerzői nagyobbrészt a Nyíregyházi Főiskola tudományos-kulturális műhelyének, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Írók Társaságának tagjaiból, illetve a régió és az ország köz- és kulturális életének meghatározó szereplőiből verbuválódnak.

Az első, most megjelenő szám témája Nyíregyháza múltja, jelene és jövője. Szó esik benne a versenyképes városról, a főiskola tudáscentrumot alkotó törekvéseiről, az önkormányzati képviselők jövőt formáló elképzeléseiről, a város színházának működéséről.

Az internetes lap szerkesztőségének a Nyíregyházi Főiskola ad helyet. A folyóiratot, amelynek első számát csütörtökön mutatják be a felsőoktatási intézményben, a www.avorospostakocsi.hu honlapon olvashatják az érdeklődők.

Forrás: MTI