MOL díjak a tehetségekért

Csütörtökön a Szépművészeti Múzeumban ünnepélyes keretek között átadták az Új Európa Alapítvány és a MOL Tehetséggondozásért járó díjait, a sport kategóriában három edző és egy testnevelőtanár részesült elismerésben.

A ceremónián jutalmazták Bíró Norbert ceglédi cselgáncsedzőt, a vak és gyengénlátó gyerekek sporttevékenységét elősegítő munkájáért, valamint a Ceglédi Vasutas SE judo szakosztályánál és a Vak Diákok Sportegyesületénél végzett tevékenységéért. Mivel a szakember maga is gyengénlátó, sorstársai számára a sport- és az edzői pályafutása is példaértékű.

Kitüntetésben részesült Józsa Csaba, a Diósjenői Általános Iskola testnevelője a településén nyújtott ifjúsági sportszervező munkájáért. A tanár többek között labdarúgó edzéseket, sport napközit és úszásoktatást szervez, emellett a város értelmi fogyatékos sportolóival is foglalkozik.
Díjat vehetett át a számos kardvívóbajnokot sikerre segítő Gerevich György vívóedző, aki a Vasas SC-ben végzett tevékenysége mellett a felnőtt válogatott felkészítéséből és az utánpótlás-nevelésből is kivette a részét. Korábban nevelőedzője volt Nemcsik Zsolt olimpiai ezüstérmes kardvívónak, valamint Szilágyi Áronnak is, aki junior létére a világbajnok felnőtt válogatott tagja.

Tehetséggondozásért Díjat kapott Rapcsák Károly, aki 1977 óta a Vác Városi Evezős Klub mesteredzője, és sportolói által 71 országos bajnoki cím birtokosa. Tevékenységét legjobban az minősíti, hogy kitüntetésre jelölését két korábbi tanítványa, a sydneyi olimpián ötödik, kétszeres világbajnok Pető Tibor, valamint az Athénban ötödik, vb- és Eb-győztes Hirling Zsolt adta be.
Forrás: MTI