Lamperth és a közmunka

Az önkormányzatok kedvezően fogadták, hogy a szociális és munkaügyi tárca december elsejétől 2,4 milliárd forint értékű közmunkaprogramot indított - mondta Lamperth Mónika, a szaktárca vezetője egy Orosházán tartott lakossági fórumot megelőzően az MTI érd

E program segítségével 48 kistérségben kaphat három hónapig munkát több mint hétezer rászoruló - közölte Lamperth Mónika.

A miniszter kiemelte: az ünnepek előtt, illetve a téli hónapokban fokozott felelősség hárul a tárcára, hiszen a nehéz anyagi körülmények között élők számára ez a legnehezebb időszak.
Lamperth Mónika a program új elemének nevezte, hogy már nemcsak hagyományos jellegű közmunkákra lehet forrást igényelni, hanem a munkát keresők a szociális munkásoknak is segíthetnek.

Feladatuk lehet akár az idős emberek házi gondozásában való közreműködés, például előkészíthetik a tüzelőnek valót, de egy-egy porta rendbetételében is segíthetnek.

Lamperth Mónika kijelentette: bár a konvergencia program végrehajtása meghatározza tárcája költségvetését is, a szociális ellátásra az idei esztendőhöz képest jövőre több forrás áll rendelkezésre. Példaként említette azt a 8.4 milliárd forintot amelyből emelni tudják a szociális étkeztetés és a házi gondozás normatíváit.
Forrás: MTI