Perel a rendező

Az Ütközések című Oscar-díjas film kanadai rendezője pert indított az alkotás egyik producere ellen azt állítva, hogy az üzletember ötmillió dollárral tartozik neki, jelentette kedd hajnalban az AFP francia hírügynökség bírósági forrásokra hivatkozva. A n

A film Oscar-díjjal jutalmazott forgatókönyvének két szerzője, Bobby Moresco és a rendezői feladatokat is ellátó Paul Haggis szerződésszegéssel vádolja Bob Yari producert pénteken benyújtott keresetében. A producer ügyvédje nem kommentálta az ügyet, arra hivatkozva, hogy még nem látta az iratokat.

Yari ellen hasonló indokokkal már pert indított az Ütközések egy másik társproducere is. Az első bírósági meghallgatást 2008 április 21-én tartják.

Yari már hozzászokhatott, hogy bíróságra jár a hat Oscar-díjra jelölt filmmel kapcsolatban. 2006-ban sikertelenül perelte be az amerikai producerek céhét, amiért a szervezet nem volt hajlandó producerként feltüntetni nevét az Oscar-díj szavazólapján. A céh véleménye szerint ugyanis Yari nem végzett produceri munkát, és csak, mint ügyvezető producer vett részt a film készítésében. A céh döntése miatt így nem kaphatta meg az Ütközéseknek odaítélt legjobb filmnek járó Oscar szobrot.
Forrás: FH