Gazdagabbak, mint valaha

A három német gépkocsigyártó vállalat, a Daimler, a Volkswagen és a BMW soha nem rendelkezett akkora szabad készpénzállománnyal, mint jelenleg. A Münchenben megjelenő Automobilwoche című folyóirat Georg Stürzer gépkocsiforgalmi szakértőt idézve beszámol a

A hatalmas készpénzállománynak köszönhetően a Daimler, a Volkswagen és a BMW a korábbinál is jobban készülhet fel a versenyre a nemzetközi piacon; emellett a vártnál nagyobb osztalékfizetésre számíthatnak a cégek részvényesei.

A legnagyobb összeget a Daimlernek sikerült felhalmoznia, ami jórészt annak köszönhető, hogy a luxuskategóriába tartozó Mercedes kocsikat gyártó stuttgarti cég megvált az amerikai Chryslertől.

Georg Stürzer utalt arra is, hogy a három német autógyár az összeg jelentős részét olyan kutatásra fordítja majd, amelynek célja az eddiginél eredményesebben működő, környezetbarát motorok előállítása.

A távol-keleti autómárkák ugyanis hibrid meghajtású kocsikkal igyekeznek tért hódítani, amelyek nemcsak kevesebb üzemanyagot fogyasztanak, hanem jobban megfelelnek a környezetvédelmi elvárásoknak is.
Forrás: inforadio.hu