Ritka rendellenesség

Eltávolították egy angol operaénekesnő két felesleges bordáját a sebészek - adta hírül a BBC. A 42 éves Maria Field ezek után szeretne hivatásos operaénekesnő lenni, amire eddig nem volt módja az egészségét megrontó rendellenesség miatt.

Maria Fieldnek gyermekkora óta gond volt az egészségével, mindig nagyon gyenge volt. Tíz évvel ezelőtt a válla dagadni kezdett és a karja érzéketlenné vált, de az orvosok nem tudták kideríteni az okot. Az énekesnő megpróbált együtt élni az állapotával, amíg hat évvel ezelőtt a nyakára nem húzódott a duzzanat, ekkor elveszítette ugyanis a hangját.

Végül egy specialista két évvel ezelőtt röntgen-felvétel készítését javasolta, és ezen felfedezték a ritka rendellenességet. A többi hasonló esettel ellentétben azonban Marianak nem is egy, hanem két felesleges bordája volt. Normális esetben 12 pár bordája van az embernek.

Idén májusban kioperálták az egyik felesleges bordát, ezen a héten pedig a másikat is. "Hihetetlen, hogy mennyivel jobban érzem magam. Mr Thompson az én fényes páncélú lovagom, megmentette a karrieremet" - áradozott a műtétet vezető sebészről Maria. Az operáció alatt a sebészek Maria énekét hallgatták CD-n.
Forrás: hirado.hu