Ismerd meg a fővárost!

Negyven hátrányos helyzetű gyermekeket láttak vendégül hétfőn délelőtt a Magyar Természettudományi Múzeumban. A kutasi általános iskola tanulóit Hiller István oktatási és kulturális miniszter fogadta, majd részt vettek "A honfoglalók hétköznapjai" című fo

A negyvenfős kutasi diákcsoport a csaknem egy hónapig tartó iskolai integrációs program keretében érkezett Budapestre. November 21 és december 15-e között az ország leghátrányosabb településeiről 5011 diák látogat a fővárosba. A Budapestre érkező tanulók egynapos programja csak egy ponton különbözik, hogy melyik fővárosi múzeumot látogatják meg.

Hétfőn délelőtt a Magyar Természettudományi Múzeum látta vendégül a gyerekeket. Az ősemberek és ősállatok téma kortól függetlenül mindenkit magával ragad, így a kutasi gyerekeket is, mondta el szerkesztőségünknek az intézmény múzeumpedagógusa. Holler Judit hangsúlyozta: a hétfői foglalkozáson preparált koponyák keltették fel leginkább a gyerekek érdeklődését.

Kérdésünkre válaszolva a múzeumpedagógus elmondta: tudásszintben és érdeklődésben nincs különbség a budapesti és a vidéki településekről érkező diákok között. Ugyanakkor nagyon hasznos ez a program, mert anyagi okok miatt, sok gyerek nem tudna Budapestre utazni.

A hátrányos helyzetű gyerekeket támogató integrációs iskolai programot a kulturális tárca 37 millió forinttal támogatja.
Forrás: FH