Gyűjtés Karácsonyra

MÁV és a MÁV-START Zrt. is társult a Baptista Szeretetszolgálat Tízezer Gyermek Karácsonya elnevezésű akciójához. A vasúttársaság ingyen bocsátotta rendelkezésre a Keleti pályaudvarhoz közeli területét, ahol a Szeretetszolgálat felállíthatta lakókonténeré

A gyűjtőhelyen december 15-ig fogadják az ajándékokat, felajánlásokat - tájékoztatta a vasúttársaság az MTI-t.

A Tízezer Gyermek Karácsonya akció keretében a Szeretetszolgálat aktivistái az ország számos frekventált pontján gyűjtik lakókonténerekben az ajándékcsomagokat a rászorulóknak. Budapesten még a Baptista Szeretetszolgálat Utcafront részlegén, az Állatkerti Játszóháznál, a Deák téren, a Batthyány tér Bem rakparti részén, valamint a WestEnd City Centerben is található átvevőhely.

A Baptista Szeretetszolgálat november 22-én indította el a jótékonysági akciót és négy héten át fogadja, továbbítja mindazok ajándékait, felajánlásait, akik - ha csak egy cipősdoboznyi ajándék erejéig is, de - segíteni tudnak a szeretet ünnepe előtti napokban a rászorulókon.

A gyűjtés december 15-ig tart, majd a Szeretetszolgálat önkéntesi hálózata gondoskodik országszerte az ajándékdobozok kiosztásáról.

A gyűjtőhelyekről és az akcióról a www.ciposdoboz.hu című honlapon található több információ.

Tavaly több mint 13 ezer dobozt fogadott és osztott szét a Szeretetszolgálat a rászoruló gyermekek között, ezzel a cipősdoboz akció Magyarország legtöbb adakozót megszólító, cselekvésre bíró időszakos segélykampányává vált.

Forrás: MTI