Diákhitel-film

A diákhitellel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat veszi számba az a film, amelyet a Diákhitel Központ készített és még ezen a héten eljuttat minden érettségit adó középiskolába - közölte Őri András kommunikációs igazgató hétfőn az MTI-vel.

A rövid, mindössze 12 perces film közérthető stílusban és tárgyilagosan veszi sorra a diákhitelezés legfontosabb tudnivalóit, szabályait és hátterét, a folyósítástól a törlesztésig - olvasható a közleményben.

Őri András hangsúlyozta, nem reklámcélokból készült a film, amely elsősorban a szülők, és általuk a családok figyelmét igyekszik felhívni arra, hogy már a továbbtanulásról szóló döntés alkalmával érdemes a diákhitel lehetőségével is számolni. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az érintettek nem mindig ismerik kellően a részleteket, vagy előítéletekre, téves információkra támaszkodnak és félnek a diákhitel igénybe vételétől. Még többen a banki hitelekkel azonosítják ezt az egyedi, csak a felsőoktatásban részt vevők által igényelhető kölcsönformát.

A postázott, DVD-n sokszorosított filmek a tanintézetek igazgatóinak közvetítésével juthatnak el az érettségiző osztályok osztályfőnökeihez, vagy a továbbtanulásért felelős pedagógusokhoz. Így az érdeklődő szülőknek - akár egy szülői értekezlet keretén belül - még a felvételire való jelentkezés február 15-i határideje előtt alkalmuk lesz azt megtekinteni - közölte Őri András.
Forrás: MTI