Príma-díjak Szegeden

Második alkalommal osztották ki a Príma-díjakat szombaton este Szegeden - tájékoztatta Szakács József, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Csongrád megyei elnöke vasárnap az MTI-t.

 Szakács József elmondta: a térségben az egyetem és a kultúra rengeteg kiváló szakembert állít versenybe, a szegedi kuratórium az idén is több száz jelöltből választhatott.

Döntésük alapján a Csongrád megyei Vállalkozók Bálján Príma- díjat vehetett át előadóművész kategóriában a koreográfus, táncművész Juronics Tamás.

Az építészet és építőművészet idei díjazottja a kuratórium döntése alapján, Novák István, Szeged egykori főépítésze, Ybl-díjas építész lett.

Dr. Gellén János, a Szegedi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika orvos-tanára a tudomány kategóriában vehette át az elismerést.

A bálon Csomor Gábor, a VOSZ ügyvezető igazgatója bejelentette: Szakács József, a Vállalkozók és Munkavállalók Országos Szövetségének Csongrád megyei elnöke a gazdasági és közlekedési minisztertől A magyar gazdaságért díjat kap december 7-én a Magyar Vállalkozók napján.
Forrás: MTI