Örkény-bemutató a Római Magyar Akadémián

Örkény István egyperceseiből készült színházi előadást mutattak be Ez nem egy pipa címmel péntek este a Római Magyar Akadémián.

A Francesca Biancat rendezésében született darabot már bemutatták ez év júliusában a nemzetközi Changing Times - Fiatal Kreativitás fesztiválon Forte Margherában.

Az előadás tartalmat ad ezeknek a történeteknek, amelyekben a humor hirtelen és váratlanul tragédiába torkollik, vagy a lehetetlenben, az abszurdban, az irracionális racionalizásában talál kiutat, bennük a mesék kitalált világa majdnem összekeveredik a nézők valódi világával, átváltozva a hétköznapok történetévé.

A két főszereplő színész ezt a hibrid világot adja vissza egyre inkább meghatározott formát adva a térnek, afféle körjátékot lejtve, amely szavakból, képekből, videókból, filmekből, zenéből, szimbólumokból áll össze történetté.

Az előadás a Római Magyar Akadémia patronálásával az ApriLeArti produkciós projekt és a Diecimenodieci Kulturális Egyesület szervezésében, a Velencei Önkormányzat Ifjúságpolitikai Tanácsának, a velencei tiszteletbeli magyar konzulátus és a velencei olasz-magyar gyesület segítségével jött létre - tájékoztatta a távirati irodát a Római Magyar Akadémia.

Forrás: MTI