Japán nap Kecskeméten

Nebakura Shinichi, Japán magyarországi nagykövete nyitotta meg szombaton Kecskeméten a Japán Napot, melyet a Kecskemét-Aamori Baráti Társaság és a helyszínt biztosító Erdei Ferenc Kulturális és Konferencia központ rendezett.

Nebakura Shinichi köszöntő beszédében elmondta, hogy az esemény segít abban, hogy a japán néppel nagyon barátságos kecskemétiek jobban megismerjék a távoli ország kultúráját.

A nagykövet, a kulturális mellett, a gazdasági kapcsolatok fejlesztését is fontosnak tartotta. Véleménye szerint a Kecskeméten gyárat épített, leveseiről ismert Nissin Foods kedvező tapasztalatai segíthetnek abban, hogy további japán beruházók jöjjenek Kecskemétre.

Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere beszédében kiemelte: olyan kultúrából kapunk ízelítőt, mely nagyon különbözik a mienktől, ugyanakkor sok ponton mégis összeköti a két nép múltját és jelenét.

A polgármester a következő évben rendezendő Csiperó Fesztiválra Kecskemétre hívta a nagykövetet.
A Japán Napot a Japán-Magyar Baráti Társaság megalakulásának 20-ik évfordulója alkalmából rendezte a Kecskemét-Aamori Baráti Kör, mely 15 éve ápolja a két nép barátságát. Aamori, Kecskemét japán testvérvárosa.

Az egész nap tartó rendezvényen a Kiyo-Kito Taiko dobegyüttes műsorát hallhatták az érdeklődők. Origami foglakozás, harcművészeti bemutató, teaceremónia, bonsai-kiállítás és filmvetítés ad ízelítőt a felkelő nap országának kultúrájából, életéből.

Forrás: MTI