Nem kell a Viagra

A kék tabletta és a hozzá hasonló szerek megváltoztatták az emberek szexualitásról alkotott szemléletét. Mégis tíz 65 év feletti olaszból heten sosem vennének gyógyszeres segítséget igénybe, illetve sosem kérnék ezt párjuktól.

A Pfizer gyógyszergyár megbízásából a GPF olasz intézet által készített közvélemény-kutatásán kétezer 18 és 74 év közötti személy vett részt. Az eredmények szerint a szexuális életet könnyebbé tévő szereket a fiatalabbak szívesebben alkalmaznák: a 35-44 évesek 41 százaléka és a 45-54 évesek 43,9 százaléka adott esetben hajlandó lenne bevenni belőlük.

A 65-74 éves korosztály azonban 73,3 százalékban utasítja el a pirula használatát. Ugyanakkor ez a korcsoport a szerelmeskedés gyakoriságát 36,9 százalékban "kielégítőnek", 28,3 százalékuk "jónak", 6,1 százalékuk "nagyon jónak" minősítette. Vagyis - a többi korcsoporthoz képest - az idősebbek sokkal elégedettebbek a szexuális életükkel, ez lehet az oka annak, hogy hallani sem akarnak a pirulákról.

Olaszországban az elmúlt kilenc év során 60 millió Viagrát adtak el, a legtöbbet a fővárosban (6,2 millió) és a nagyvárosokban.

Forrás: MTI