Megfékezték a tüzet

Eloltották a Semmelweis Egyetem belgyógyászati klinikájának udvarán kigyulladt épületet a tűzoltók pénteken délelőtt. A tűzben senki sem sérült meg és a kórház is zavartalanul működhetett egész végig.

A Korányi Sándor utcai Semmelweis Egyetem I. Belgyógyászati Klinikájának udvarán pénteken délelőtt tíz óra előtt kapott lángra egy melléképület. A 60 négyzetméteres, faszerkezetes büfé a tűzoltók kiérkezésekor már teljes egészében lángolt. A tűzoltók az épület oltását hat vízsugárral kezdték meg, időközben kihoztak bentről egy széndioxid palackot is. A lángokat körülbelül fél óra alatt sikerült megfékezni, ezután már csak az utómunkálatok - azaz az izzások megszűntetése - van hátra - mondta el a Független Hírügynökségnek Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője.

Molnár Péter közölte: a tűzben és az oltás közben senki sem sérült meg. A kigyulladt épület a kórháztól viszonylag messze, az udvaron van, így a tűz a klinika működését egyáltalán nem befolyásolta.

Azt még nem lehet tudni, hogy a kórház udvarán lévő büfé mitől kapott lángra, ezt majd csak a későbbi vizsgálat fogja megállapítani - tette hozzá a szóvivő.
Forrás: fh