Árverés a hajléktalanokért

A Szalmaszál a Hajléktalanokért Alapítvány december 8-án rendezi meg hagyományos jótékonysági árverését, amelynek bevételéből a hajléktalan családokat támogatja. Az árverésre kerülő műtárgyakból pénteken nyílt kiállítás a Centrális Galériában (V. kerület

A mintegy 145 festmény és grafika között látható és megvásárolható többek között efZámbó István, feLugossy László, Fajó János, Granasztói Szilvia, Gross Arnold, Jávor Piroska, Vojnich Erzsébet, Wahorn András és Victor Vasarely alkotása. A festményeket, műtárgyakat a művészek vagy az örökösök ajánlották fel.

A tárlatot Vágó István, műsorvezető nyitotta meg.

A kiállítás november 30. és december 7. között, hétfő kivételével naponta 10-18 óráig látogatható. Az árverésre kerülő képek megtekinthetők a http://www.axioart.com című honlapon is. Az aukcióra december 8-án, szombat délelőtt 11 órakor kerül sor.

Az alapítvány az árverés bevételéből a gyermekkel élő hajléktalan családokat kívánja támogatni. Tavaly a kiállított művek közel 60 százaléka kelt el, és a költségek levonása után az alapítvány 2,5 millió forintot kapott.

Forrás: MTI