Traktorral versenyeztek

Diák traktorversenyt tartottak csütörtökön egy szegedi bevásárlóközpont parkolójában. A Csongrád megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága és a szegedi Kiss Ferenc Erdészeti Szakközépiskola idén már harmadik alkalommal szervezte meg a Diák

Reggel egy kresz-teszt kitöltésével kezdődött a megmérettetés, majd a szlalom pálya következett csak a Zetorral, majd pedig pótkocsistul. Végül a legnehezebb feladat jött a tolatás, természetesen az is mindkét verzióban. A viadalon öt, három fős csapat vett részt. A versenyzők elsősorban Csongrád megyéből, Szegedről, Makóról, Csongrádról, Ásotthalomról érkeztek, de egy Bács-kiskun megyei hármas is a rajtvonalhoz állt, Jánoshalmáról.

A 18-20 éves diákok önként jelentkeztek a megmérettetésre, amely jó gyakorlás a C kategóriás jogosítvány megszerzése előtt és után is. Az egyik csapatot egy húsz esztendős lány is erősítette. Bernátsky Brigitta a természet szeretete miatt iratkozott be az erdészeti szakközépiskolába. Bár ő és családja nem foglalkozik mezőgazdasággal - egy szegedi kertes házban élnek - később az erdészetben akar elhelyezkedni és ehhez szükség van arra, hogy beüljön a traktor vezetőfülkéjébe.

Forrás: MTI