Új stílust akar az MSZP

Kormányzati stílusváltást sürgetnek az MSZP vezető politikusai: úgy érzik, hogy a csatázó kedvből vissza kellene venni, szerintük nem újabb kezdeményezésekre, hanem a régiek menedzselésére van szükség - közölte szerdai számában a Népszava.

A cikk szerint a vezető szocialista politikusok nem akarnak kormányfőváltást, de Gyurcsány Ferenc pártelnökkel is érzékeltették, a jelenlegi politika nem folytatható tovább.

Többen úgy nyilatkoztak, "az irányításban szereposztásra van szükség, nem egyszemélyes előadásra". Nehezményezik, hogy a döntéshozatal előtt nincs párbeszéd, és hiányzik a politikai kontroll, a rossz döntéseknek nincs felelőse. A helyi szervezetek hangadói azonban úgy gondolják, fel kell sorakozni a miniszterelnök mögött, ezért a frakció számára nem maradt más, mint békülni és várni.

"Az ellenzék is miniszterelnök cserét sugall, nem feltétlenül kellene ezt a szocialistáknak megtenni. A Fidesz ugyanis tudomásuk szerint már gyártja az ezzel kapcsolatos forgatókönyveket, az egyik szerint ebben az esetben Sólyom Lászlónak kellene közbelépni és feloszlatni a parlamentet, majd új választásokat kiírni" - olvasható a lapban.

Forrás: MTI