2008 a stagnálás éve lesz

A következő év a stagnálás éve lesz - így értékelte Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője a 2008-as költségvetés fő számainak elfogadását.

"Az adótörvények elfogadása után, ami a mostani helyzetet rögzíti, a következő esztendő a stagnálás éve lesz. A költségvetésről ugyanez mondható el" - mondta Herényi Károly.

Az MDF frakcióvezetője megismételte a párt korábbi álláspontját, miszerint az "egyszázalékos növekedés helyett be kellene vezetni az egykulcsos adót". Ennek mértéke 19 százalék lenne - tette hozzá.

Már a parlament előtt fekszik az az országgyűlési határozati javaslat, amely kötelezné a kormányt, hogy jövőre dolgozza ki az egykulcsos adó bevezetésének feltételeit - mondta Herényi Károly.
A politikus hangsúlyozta: a környező országok tapasztalatai is azt mutatják, hogy javítja a gazdaság teljesítményét az egykulcsos adó.

Az Országgyűlés kedden fogadta el a 2008. évi költségvetés fő számait. A jövő évi költségvetés bevételi főösszegét 7.899,542 milliárd forintban, kiadási főösszegét 9.017,138 milliárd forintban, hiányát 1.117,596 milliárd forintban határozta meg a parlament. A tb-alapok többlete 1,955 milliárd forint lesz.

Forrás: MTI