Megdöbbentő?!

Jogunk a BKV szakszervezetei közötti vitába beleszólni nincs. Ezt figyelembe véve azonban meg kell jegyeznünk, hogy a BKV egy prominens, reprezentatív szakszervezetének, a VTDSZSZ-nek a mostani megnyilatkozásait nem érthetjük és nem értjük.

Mint köztudomású, 2007. november 20-ára két szakszervezet /CINASZ,-FÜRSZT/ két órás figyelmeztető sztrájkot hirdetett a munka körülmények és az estleges járatritkításokból következő létszámleépítés miatt.

A VTDSZSZ ettől elhatárolódott és erre kérte tagságát is. Ez joga és lehetősége ugyan, de kérdés, van-e értelme a szakszervezetek erejét megosztani?!

Nem éppen a VTDSZSZ volt az, aki minden sztrájk kezdeményezésénél kihátrált az utolsó pillanatban? Nem a VTDSZSZ az a szakszervezet, aki a bértárgyalásokat elsőként írta alá, anyagi-és erkölcsi veszteségbe zavarva a munkavállalókat?!

Egyébiránt megdöbbenéssel tapasztaljuk, hogy a VTDSZSZ még nem látja megerősítve hivatalosan a járatritkításokat, holott a Vezérigazgató- és helyettesei egyaránt megerősítették még a sajtóban is.
Javasoljuk, hogy olvassák el a sztrájktörvényt, és mint érdekvédelmi szervezet, tanulják meg értelmezni is azt.

Azt a kifogást meg egyenesen felháborítónak tartjuk, hogy a november 21-i demonstrációhoz azért nem csatlakoztak, mert civil szervezetek is "rátelepedtek".

Tájékoztatásul közöljük, hogy nekünk a "rátelepedésből" semmi hasznunk nincs. Abból csak a munkavállalóknak van. Hiszen mi Ő értük vagyunk, Ő értük dolgozunk társadalmi munkában, a saját pénzünkön, a saját szabad időnkben.

Minket nem a munkáltató fizet!

www.kdoe.hu

KÖZLEKEDÉSI DOLGOZÓK ORSZÁGOS EGYESÜLETE

Kiadó: Közlekedési Dolgozók Országos Egyesülete

Forrás: MTI-OS