Állatkínzás Bécsben

Egy vasúti fülkében leláncolt, erősen legyengült állapotú, juhászkutyára bukkant egy kocogó Bécs Leopoldstadt kerületében, a Donaukaibahnhof állomáson. Egyelőre nem tudni, hogy ki láncolta le és ki hagyta magára az állatot a vasúti szerelvényben.

A kocogó először a vagonból kihallatszó vonyításra lett figyelmes vasárnap, majd a rendőrség és az osztrák vasúttársaság egyik alkalmazottja segítségével kiszabadította a kiéheztetett, saját piszkában fekvő állatot. A helyszínen segédkező vasutas kolbászt és vizet adott a teljesen lesoványodott négylábúnak. Azonnal értesítették az állatmentőket, akik menhelyre vitték a kutyát - jelentette hétfőn az osztrák rádió.

Egyelőre nem tudni, hogy ki láncolta le és ki hagyta magára az állatot a vasúti szerelvényben, amely a vasúttársaság közlése szerint Magyarországról érkezett Ausztriába, és november 18. óta folyamatosan közlekedett.

Ausztriában tizennégy évvel ezelőtt már előfordult hasonló eset: akkor a vasúttársaság egy dolgozója talált rá egy csontsovány kutyára az egyik vagonban. A vasutas azóta is gondját viseli a sorsára hagyott állatnak.

Forrás: MTI