Ecsettel a rák ellen

Lélegezetőgép vásárlására kívánja fordítani a Magyar Rákellenes Liga annak az árverésnek a bevételét, amelyet kedden tartnak az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézetben.

Az Ecsettel a rák ellen elnevezésű nemzetközi képzőművészeti pályázatot azért indították el négy évvel ezelőtt az Egyesült Államokban, hogy alkotásra ösztönözzék mindazokat, akik közvetlen érintettség, családi szálak révén, vagy közvetetten kapcsolatba kerültek a daganatos megbetegedéssel. A szervezők bevallott célja, hogy időről-időre a közvélemény figyelmébe idézzék a riasztó - ám a szakemberek szerint megváltoztatható - tényt, hogy sokféle tumoros megbetegedés napjainkra vezető halálozási ok lett.

A tavaly nyáron szervezett „24 órás Lilly Festőmaraton" közösségi művészeti dzsembori alkalmával betegek, hozzátartozók, barátok, orvosok, művészek sorában diákok is csatlakoztak a programhoz: több mint 150 résztvevő 250 festményt, rajzot készített a rák elleni küzdelem jegyében. Az „Élet-Képek: Ecsettel a rák ellen" képzőművészeti pályázat nyomán 25 alkotást bocsátanak árverésre kedd délután a Korányi intézetben - tájékoztatták a szervezők a távirati irodát.

Forrás: MTI