Putyin Nobel-díjas lesz?

Az alternatív energiaforrások kutatásával foglalkozó nemzetközi központ Nobel-díjra jelölte az orosz elnököt. A svájci Zürichben található központ tudósai szerint Putyin azért érdemelné meg az igen magas kitüntetést, amiért hosszú távú tervével nanotechno

A kutatóközpont szerint ez a terv megelőzheti a kőolaj birtoklásáért folyó háborúkat. Putyin annyit költene az elképzelt nanotechnológiai cégre, mint a többi tudományágra összesen. Mindez a svájci kutatók szerint azt jelenti, hogy a világon nagy igény van az alternatív energiaforrásokra. A tudósok úgy látják, hogy Putyin elképzelései segítenének megtalálni a kőolaj effektív felváltóját, ezért az egész emberiség javát szolgálják és a világbékébe való beruházást jelentik, írja a kitekinto.hu.

A nanotechnológiával foglalkozó állami cég ötletét Putyin 2006-ban vetette fel. Az Állami Duma 2006-ban el is fogadott egy törvényt, mely előírja az orosz nanotechnológiai cég létrehozását. Az orosz kormány 180 milliárd rubelt költene a kutatásokra.

A 2007-es Nobel-békedíjat Al Gore volt amerikai alelnök kapta a globális felmelegedés féken tartásáért véghezvitt erőfeszítéseiért.

Az oroszok közül csupán Mihail Gorbacsov és a jogvédő Andrej Szaharov érdemelte ki a Nobel-békedíjat – adta hírül a Korrespondent.net.