Mindet akarja a sprinter

A sprintkirály Tyson Gay arra készül, hogy az oszakai atlétikai világbajnokságon elért sikereit a jövő évi pekingi olimpián is megismételje, azaz elsőként érjen célba 100 és 200 méteren, valamint a 4x100-as váltó tagjaként.

"Mindet akarom!" - nyilatkozott Gay. "Először megnyerem a 100 és a 200 métert az olimpiai válogatón, majd ugyanezt teszem Pekingben is."

"A legnagyobb riválisaim csak a királykategóriának számító 100 méterre összpontosítanak, de én a 200-ra is ugyanúgy készülök" - tette hozzá a 25 éves amerikai klasszis.

A már javában zajló felkészülés során a rövidtávfutó egyik célja, hogy megdöntse Asafa Powell 9,74 másodperces világcsúcsát.

"Képes vagyok rá, eddig is csak a szél gátolt meg ebben. Ha végre jó lesz a széljárás, valami fantasztikusat fogok majd véghezvinni!" - mondta a korábbi versenyein általában szembeszélben versenyző Gay.

A tengerentúli csillag vasárnap egy különleges versengés részese lesz, ugyanis a Nemzetközi Atlétikai Szövetségnél (IAAF) jelölt az év legjobbja címre. Ellenfelei: a kínai gátfutó Liu Hsziang (Liu Xiang) és a etióp hosszútávfutó Haile Gebrselassie. A díjátadó gálára Monte-Carlóban kerül sor.

Forrás: MTI