A tegnap esti zavargások végeredménye

Eljárás indult az ellen a négy ember ellen, akiket a Liga Szakszervezetek szerda esti demonstrációját követő zavargások után előállítottak a rendőrök - tájékoztatta Tafferner Éva, a BRFK szóvivője csütörtökön az MTI-t.

A szóvivő elmondta: az előállítottakkal szemben egy esetben hivatalos személy elleni erőszak miatt, három esetben pedig jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt indult eljárás.
Hozzátette: egy fiatalember ellen azért indult hivatalos személy elleni erőszak miatt eljárás, mert csúzliból ólomgolyókat lövöldözött a rendőrökre.

A szóvivő közölte, mind a négy személy szabadlábon védekezhet.

Tafferner Éva elmondta hogy, a rendőrök a rendzavarást követő igazoltatások során elfogtak egy, vagyon elleni bűncselekmény miatt körözött személyt is.

A BRFK szóvivője még szerdán azt a tájékoztatást adta, hogy a Liga Szakszervezetek szerda esti demonstrációja után négy embert előállítottak, és ugyancsak előállították az egyik kereskedelmi televízió operatőrét, de őt már szerdán este elengedték.

A demonstráció után mintegy 300-400 rendbontót szorítottak ki a rohamrendőrök a Kossuth térről, majd több belvárosi utcából.

A tüntetők kukákat borogattak, autókat rugdostak és égő fáklyákkal, petárdákkal, kövekkel dobálták a rendőröket. Az akció este kilenc előtt fejeződött be, a tüntetők többsége szétszéledt.
Forrás: MTI