Sikeres volt a sztrájk

Minden eddiginél egységesebben támogatták a MÁV dolgozói a szerda délelőtti munkabeszüntetési akciót - közölte a sztrájk befejezése után a Vasutasok Szakszervezete (VSZ). Az akció ideje alatt nem voltak érdemi tárgyalások a követelésekről a kormány képvis

A VSZ közölte, továbbra is fenntartják követeléseiket, hogy a bezárásra ítélt vasútvonalak fenntartását és az ezzel kapcsolatos munkahelyeket hosszú távon biztosítsa a kormány. Ha nem lesz megállapodás, a szakszervezet tovább folytatja a harcot.

Gaskó István, a Liga szakszervezetek és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének elnöke is sikeresnek tartja a sztrájkot és az elmúlt napok összes munkabeszüntetését, megmozdulását is. A vasutassztrájk kapcsán a Független Hírügynökségnek elmodta, hogy több helyen 100 százalékos volt a munkabeszüntetés támogatottsága a vasúti dolgozók között. A következő lépés most az, hogy összegzik az eddigi eredményeket és elemzik, mennyire értenek egyet velük az emberek. Gaskó István elmondta: azt akarják, hogy a kormány, látva a széleskörű támogatottságot, új ajánlatokkal álljon elő eddigi követeléseik kapcsán.

A sztrájk- és demonstráció sorozat a vasútnál a bezárásra ítélt szárnyvonalak további működtetéséért folyik. A Liga Szakszervezetek ezen kívül széleskörű megmozdulás-sorozatot szervezett mára a több-biztosítós modell és a nyugdíjrendszer átalakítása kapcsán.
Forrás: FH