Jövőre jön a Casting

Tímár Péter új rendezését, a Castingot január 10-től vetítik a magyar mozikban; a film főszerepeiben Kern Andrást és Oláh Ibolyát láthatja a közönség - közölte a forgalmazó képviselője szerdán az MTI-vel.

Az Egészséges erotika, a Csinibaba, a Csapd le csacsi, a 6:3 és a Zimmer Feri rendezőjének új közönségfilmje egy televíziós dalversenyről, a jelentkező fiatalok készülődéséről és megmérettetéséről szól - írják az alkotásról szóló összegzésben.

A Sztárhangárra keresztelt versenyen indul az Oláh Ibolya által alakított főhős is, aki abban a nevelőotthonban dolgozik takarítóként, ahol felnőtt. Énektanára (Tóth Éva) nem tud megbirkózni a lány erős személyiségével, így elküldi régi szerelméhez, a Kern András által alakított dalszerzőhöz, énekeshez, akinek élete kisiklott és egy kis presszóban zongorázik estéről-estére. Bár nehéz meggyőzni a zárkózott férfit, hogy készítse fel a lányt a versenyre, végül siker koronázza közös munkájukat.

Kern András és Tóth Éva mellett olyan színészeket láthat a közönség Tímár Péter új filmjében, mint Szacsvay László, Reviczky Gábor, Oroszlán Szonja, Scherer Péter ,Vallai Péter, Kútvölgyi Erzsébet és Balázsovits Edit. Oláh Ibolya mellett a vásznon feltűnik egy másik énekes is a televíziós tehetségkutató versenyek világából, Puskás Peti egy hírnévre vágyó pizzafutárt alakít.

A filmben a 80-as évek újra hangszerelt örökzöld dallamai csendülnek fel, egybek mellett az El kell, hogy engedj (Demjén Ferenc), a Hotel Menthol (Fenyő Miklós, Novai Gábor, Hungária), a Szólj rám, ha hangosan énekelek (Presser Gábor, Adamis Anna, LGT), a Szóljon a zene (Komár László), a Lady Carneval (Tardos Péter), valamint az Ég és föld között (Bódi László, Koncz Zsuzsa) - olvasható a sajtóanyagban.

Tímár Péter korábban elmondta, hogy a történet magvát Kern András ötlete adta, eredetileg ő is rendezte volna a filmet, de ahogy a forgatókönyv alakult, az általa játszott figura egyre árnyaltabb lett, és úgy érezte, külső szemre van szüksége, ezért bízta a rendezést másra.

A forgatókönyvet a színész és a rendező mellett Pataki Éva írta, a produkció operatőre Csukás Sándor.

Forrás: MTI