Gőzerővel készülnek Pekingre

A klub olimpiai indulásra esélyes kajakosai és kenusai gőzerővel készülnek a jövő évi, pekingi játékokra - hangzott el a Démász-Szeged Vízisport Egyesület keddi, évzáró sajtótájékoztatóján.

A sikeres gárda idén is szép eredményeket ért el, hiszen Janics Natasa, Keresztesi Alexandra, Vajda Attila, Joób Márton, Horváth Gábor, Sík Márton és Csamangó Attila a pontevedrai Európa-bajnokságon és a duisburgi világbajnokságon is remekelt. A népes szegedi csapat két hete már megkezdte a felkészülést a jövő évi nagy feladatra, az ötkarikás játékokra.

Dervarics Attila, az egyesület elnöke kiemelte: szeretnék, ha Pekingben annyi indulója lenne a klubnak, ahány olimpiai karika van. Öt sportolónak hatalmas esélye van kijutni a nyári játékokra, a kenus Vajda Attila, valamint a kajakos Janics Natasa, Sík Márton, Csamangó Attila és Gyökös Lajos eséllyel pályázik arra, hogy valamelyik számban induló lehessen.

Jelenleg még Szegeden készülnek a versenyzők, majd a jövő év elején Vécsi Viktor edző irányításával Ausztráliába utazik egy népes társaság (Janics, Vajda, Joób, Horváth, Fürdök Gábor), míg Sík, Csamangó és Gyökös a Dél-afrikai Köztársaságban készül a komoly kihívásra.

Forrás: MTI