Kávés óvszer Etiópiában

Egy amerikai segélyszervezet olcsó kávéillatú óvszerekkel próbál harcolni az AIDS terjedése ellen a kávé hazájában, Etiópiában. A DKT International kiindulópontja: sokan panaszkodnak, hogy az óvszerek kissé kellemetlen gumiszagot árasztanak.

További szempont: mi mással lehetne a kávé hazájában védekezésre ösztönözni az embereket, mint kávéval illatosított kondomokkal?

Egy csomag ilyen óvszerben három darab található, és mindössze 19 forintnak megfelelő összegbe kerül a segélyakciónak köszönhetően, mert egyébként a nem támogatott óvszer jóval drágább az országban.

A szeptemberi forgalomba hozatalt követően egy hét alatt mintegy 300 ezer kávéillatú óvszer fogyott el Etiópiában, ahol rendkívül magas a HIV-fertőzöttek aránya.

A DKT International, amelynek központja Washington D. C.-ben található, nem első ízben próbálja a helyi ízléshez igazodva ösztönözni az óvszerhasználatot: Indonéziában az ott őshonos - és hírhedten büdös - duriánnal szagosított kondomokat, Kínában pedig csemegekukorica illatú óvszereket vezetett be.

Forrás: MTI