Utazzunk házi kedvenceinkkel

Nagy-Britanniában egyre többen vinnék, viszik magukkal kutyájukat, macskájukat, más háziállatukat, ha hosszabb-rövidebb utazásra indulnak - derül ki egy szigetországi felmérésből.

Nagy-Britanniában a házi kedvencek populációja mintegy 49 millió egyedet számlál. Étkeztetésükre tulajdonosaik a számítások szerint 2007-ben 2,7 milliárd fontot (közel 963 milliárd forint) költenek, s az összeg évente 4 százalékkal növekszik - olvasható a brit TravelMole utazási iroda honlapján.

A britek ugyanis egyre inkább családtagként tekintenek háziállataikra, s mint ilyeneket, nem hajlandók idegenek gondjaira bízni, ha hosszabb-rövidebb időre útra kelnek. A TravelMole megrendelésére végzett felmérés szerint évente 6 százalékkal többen viszik magukkal kutyáikat-macskáikat, madaraikat.

Ezt a tendenciát immár nem hagyhatják figyelmen kívül az utazási irodák, tömegközlekedési eszközök, a hotelek, s egyéb szállásadóhelyek. A felmérés készítői szerint az érintett cégek a jövőben a házi kedvenceknek nyújtott szolgáltatásokért évente 30 százalékkal több bevételre számíthatnak.

Forrás: MTI