Továbbra is drágán tévézünk

Egyetlen koncessziósdíj-csökkentési kérelmet sem kapott az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) azóta, hogy egy hete - négypárti támogatással - benyújtották a digitális átállásról szóló és a médiatörvény módosító indítványát, amely megtiltaná a mér

"A múlt péntek óta nem érkezett műsorszolgáltatási díjcsökkentési kérelem az ORTT irodájához" - nyilatkozta Vékony Éva, aki az MTI kérdésére azt közölte, hogy az utóbbi években több ilyen beadványt kapott a testület, amely ezek közül egyedül a Roxy Rádió Kft. kérelmének adott helyt tavaly februárban.
A szóvivő közlése szerint jelenleg a Juventus Rádió Zrt., a Klubrádió Zrt. és a radiocafé Kft. díjcsökkentésének elbírálása van folyamatban.

A benyújtás előtt kizárólag a KDNP képviselője által alá nem írt indítvány szerint az ORTT "azzal a feltétellel írhat ki, és bírálhat el rádiós vagy televíziós műsorszolgáltatási jogosultságra vonatkozó pályázatot, illetve újíthatja meg bármely rádió vagy televízió műsorszolgáltató jogosultságát, hogy a jogosultság időtartama az audiovizuális médiaszabályozásra vonatkozó új alaptörvény hatálybalépését követő 120. napon, de legkésőbb 2008. december 31-én lejár. A testület egyetlen műsorszolgáltató esetében sem csökkentheti a műsorszolgáltatási díjat."
Forrás: MTI